6 herkenbare personages in tv-series

Updated: Mar 11, 2020

De laatste jaren kennen veel tv-series LHBT+-personages in de hoofdrol. We zetten 6 personages op een rij, die misschien wel wat herkenning oproepen.


Chris in Oogappels In de NPO 1-serie Oogappels maakte de 20-jarige Thor Braun vorig jaar al indruk als het personage Chris. Chris is een puber, die soms net iets wijzer is dan zijn vader Erik (Ramsey Nasr) en zijn overspannen en stijve stiefmoeder Merel (Malou Gorter). Chris valt op omdat hij zijn eigen kleding maakt en nagellak en make-up draagt. Hij weet nog niet precies of hij op jongens of op meisjes valt, maar dat is hij vastbesloten te ontdekken. Een prachtige, rebelse rol.

Anne in Anne+ Anne is een lesbische twintiger die in Amsterdam gaat wonen. In de serie blikt ze terug op de verschillende relaties die ze heeft gehad. Ze hebben haar gevormd tot de persoon die ze nu is. Anne+ is niet voor niets tijdens de Roze Filmdagen in Amsterdam te zien. Seizoen 1 was vooral online te volgen, maar het tweede seizoen zal op NPO 3 te zien zijn. Hanna van Vliet zet een prachtig personage neer, dat je nog lang bij zal blijven. We zien wilde nachten in Annes studententijd, maar ook haar vrienden komen uitgebreid aan bod.

Robbe in WtFock Ja, we weten dat we in Nederland SKAM NL hebben. Maar die legt het toch echt een beetje af tegenover de Belgische variant, die WtFock heet. De serie wordt vooral online uitgezonden en is een megahit onder Vlaamse jongeren. Seizoen 2 draait vooral om Robbe (Willem Herbots), die het zwaar voor zijn kiezen krijgt. Zijn moeder wordt opgenomen in een psychiatrische kliniek, met zijn vader wil hij liever niets te maken hebben en hij worstelt met zijn geaardheid. Dat ontploft wanneer hij stapelverliefd wordt op de knappe Sander (Willem De Schryver). De schitterend gefilmde serie zoomt in op de worsteling van Robbe, maar ook op de sterke aantrekkingskracht tussen hem en Sander. Stiekem kun je wat afleveringen checken op YouTube.

Raheem in Sex Education Het is nogal een entree, die de mysterieuze Raheem (Sami Outalbali) in het tweede seizoen van de Netflix-serie Sex Education maakt. De zelfverzekerde jongen komt uit Frankrijk en komt lessen volgen op Moordale. Daar heeft hij al snel een dikke crush op Eric (Ncuti Gatwa). Die laatste zit nog met het nodige verdriet, omdat hij het net leuk begon te krijgen met de zoon van de directeur en de grootste pestkop van de school, Adam (Connor Swindells). Die is door zijn vader naar het leger gestuurd, maar al snel blijkt zijn verblijf daar van korte duur. Adam krijgt nog een hele kluif aan zijn concurrentiestrijd met Raheem. Sami heeft zichzelf een tijdlang afgezonderd van de wereld, om zich zijn personage eigen te maken.

Cyrus in Andi Mack De verschijning van Cyrus in de komische serie Andi Mack was een bijzonder moment. Het was namelijk voor het eerst dat een LHBT+-personage een hoofdrol had in een Disney-serie. In de show ontdekt Andi dat haar zus eigenlijk haar moeder is en of dat nog niet erg genoeg is, is ze ook nog helemaal weg van de populaire Jonah. En zij is niet de enige, want ook haar beste vriend Cyrus ziet Jonah wel zitten. Het levert soms wat ongemakkelijke momenten op. De coming out van Cyrus bij Jonah is daarentegen episch te noemen...

Stef Adams Foster, Lena Adams Foster en Jude Foster in The Fosters De serie The Fosters draait om het lesbische stel Stef en Lena Adams Foster. De één is politieagent en de ander werkt op een middelbare school. Stef en Lena hebben een interraciaal gezin, met meerdere adoptiekinderen. Één van de kinderen die zij in huis nemen is Jude. Hij en zijn beste vriend Connor worden steeds closer en dat mondt uit in een schitterend liefdesverhaal. Het was in de Verenigde Staten de eerste tongzoen van zulke jonge personages.

Foto: BNNVARA

1,262 views0 comments