Dordrecht Pride naar Wantijpark als onderdeel van de Dordtse Feesten

Updated: Apr 12


Dordrecht Pride is trots om aan te kondigen dat het festival in 2021 zal verhuizen naar een nieuwe locatie. De Pride zal deze zomer plaatsvinden in het Wantijpark, als onderdeel van de Dordtse Feesten.


De Dordtse Feesten zijn in het leven geroepen door de Gemeente Dordrecht, in samenspraak met verschillende evenementenorganisaties. De komende zomer zullen diverse festivals, van theater tot aan muziek, plaatsvinden op het Energieplein bij het Energiehuis en in het Wantijpark. Uiteraard zijn daarbij de op dat moment geldende coronamaatregelen leidend, zodat de evenementen op een veilige manier kunnen plaatsvinden. Welke maatregelen ook gelden, de evenementenzomer in de stad gaat volgens de gemeente sowieso door.

Locaties

Het Energieplein en het Wantijpark zijn gekozen, zodat het winkelend publiek in de binnenstad en de bezoekers van de evenementen niet met elkaar in contact komen. Bovendien zijn de locaties goed af te sluiten, wat de mogelijkheid biedt om bezoekers gedoseerd naar binnen te laten gaan. De terreinen met podia, elektriciteit, licht en geluid blijven gedurende een periode staan. Op deze manier kunnen meerdere evenementen er gebruik van maken en kunnen ook kleine festivals van de faciliteiten profiteren. Kleurrijk

De voorzitter van Dordrecht Pride, Lennart Lenskens, kijkt uit naar een nieuwe editie van zijn festival. “We maken Dordrecht Pride met ontzettend veel hardwerkende vrijwilligers. Het was dan ook een enorme teleurstelling dat de Pride vorig jaar niet kon doorgaan. Ook ons publiek heeft ons erg gemist, zo blijkt uit de vele berichten die we nog steeds binnenkrijgen. Wij willen er dit jaar dan ook alles aan doen om een kleurrijk en memorabel festival neer te zetten. Met Daniël Bos, die dit jaar aan The voice of Holland meedeed, hebben we de eerste artiest al binnen. We hopen de komende tijd nog veel meer details over ons evenement naar buiten te brengen.” Vrijwilligers en sponsors gezocht! Dordrecht Pride is nog op zoek naar vrijwilligers en sponsors. Zij kunnen zich aanmelden via info@dordrechtpride.nl.


690 views0 comments

Recent Posts

See All