Openhartige Splinter Chabot maakt indruk bij De Wereld Draait Door

Splinter Chabot was te gast bij De Wereld Draait Door en heeft daar grote indruk gemaakt door openhartig over zijn coming out te vertellen.


Hoewel hij in een kunstzinnig en ruimdenkend gezin opgroeide - Splinter is de zoon van dichter en schrijver Bart Chabot - heeft hij flink geworsteld met zijn geaardheid. “In de puberteit ontdekken kinderen wie ze echt zijn," legt de schrijver en programmamaker uit. "En het kan zijn dat als je erachter komt dat je anders bent dan je had verwacht, dat je daarvan schrikt. Dan ga je een reis maken die misschien tienduizenden kilometers lang is zonder dat je ook maar eens stap hoeft te zetten. Want het is een reis die in je hoofd plaatsvindt.”

Tranen

In het interview laat Splinter ook weten dat hij met de gedachte om zelfmoord te plegen heeft rondgelopen. Zijn vader Bart, die in het publiek zit, schiet daarvan vol. Bekijk het hele interview hieronder. Het boek van Splinter, Confettiregen, is nu verkrijgbaar in de boekhandel en online. Daarin vertelt hij als Wobie zijn verhaal.

Reacties Twitter ging los na de uitzending. Een greep uit de reacties.


Heb jij zelf hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.Foto: DWDD

131 views

Onze partners in 2019

© 2020 by Dordrecht Pride.