Statement organisatie: doorgaan Dordrecht Pride onwaarschijnlijk


Nu veel festivals en concerten deze zomer worden afgelast, krijgt Dordrecht Pride steeds meer de vraag of het festival door zal gaan.


Een officieel besluit is nog niet genomen, maar het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat Dordrecht Pride dit jaar plaats zal vinden. De verwachting is dat we op 5 september nog in een 1,5 meter samenleving zitten. Daarin is het onmogelijk om een festival als Dordrecht Pride te organiseren. Daar komt nog bij dat de focus van de gemeente, ondernemers en onze partners op belangrijkere zaken ligt, zoals het doorkomen van deze moeilijke periode. Het bestuur van Dordrecht Pride heeft daar alle begrip voor.

Voorbereidingen stilgelegd

Momenteel liggen alle voorbereidingen voor Dordrecht Pride stil. Om wel activiteiten in de toekomst mogelijk te maken en de reeds gemaakte kosten te kunnen dekken, wil het bestuur van Dordrecht Pride de niet door corona getroffen bedrijven en organisaties vragen om een bijdrage te leveren. Zodoende kan ons festival blijven bestaan en kan de stichting zich ook na deze crisis inzetten voor de lhbt+-community en de zichtbaarheid van diversiteit. Zonder zichtbaarheid, geen acceptatie.  

Een donatie of sponsoring voor volgende activiteiten kan via onze website, maar men kan ook mailen naar info@dordrechtpride.nl

Dordrecht Pride wenst iedereen veel sterkte in deze tijd en hoopt iedereen weer te zien in betere tijden. Be proud, be you!

102 views0 comments