Sterke Dordtse vrouwen waar we trots op kunnen zijn

Updated: Mar 9, 2020


Deze week staan vrouwen extra in de schijnwerpers, met als startschot natuurlijk Internationale Vrouwendag. Wij van Dordrecht Pride houden van alle vrouwen. Je checkt er hier vijf die we graag in de schijnwerpers zetten.


Kitty Kruger Kitty is fractievoorzitter van Groenlinks in Dordrecht en zet zich al jaren actief in voor een veilige stad in het algemeen en de LHBTI+-community in het bijzonder. Het afgelopen jaar werd ze tijdens Dordrecht Pride nog extra in het zonnetje gezet, omdat zij er mede voor gezorgd heeft dat het festival in 2019 kon doorgaan.

Linda Eilers Linda had jarenlang het eerste naaicafé ter wereld in de Duitse hoofdstad Berlijn. Inmiddels is ze weer terug in 'haar' Dordrecht en heeft ze ook hier een atelier geopend waar iedereen een naaicreatie kan maken. Niet alleen brengt Linda op deze manier haar passie over op andere eilandbewoners, ook zorgt ze ervoor dat mensen meer sociale contacten kunnen opdoen. Daarnaast is Linda een vrouw die haar mening niet onder stoelen of banken steekt en daarmee stevig in haar schoenen staat. Een echte powervrouw!

Merol Hou Je Bek En Bef me van Merol werd vorig jaar verkozen tot 3voor12's Song van het Jaar. De Dordtse zangeres liet daarmee onder andere Arcade van Duncan Laurence, Reunie van Snelle en Roller Coaster van Danny Vera knap achter zich. De clip bij het nummer deed flink wat stof opwaaien. Waar vrouwen in clips vaak een onderdanige rol hebben, was die rol in de video van de Dordtse juist weggelegd voor de mannen. In een interview met De Volkskrant liet ze weten 'graag te spelen met het vrouwbeeld'. Daarmee houdt ze haar publiek een flinke spiegel voor.

Jacoline de Heer Al jaren is Jacoline de Heer één van de gezichten van de Dordtse literaire wereld. Daarnaast is ze ook nog eens parttime werkzaam als docent kunstvakken op een middelbare school. Met haar gedichten stelt Jacoline zich kwetsbaar op, maar heeft ze vaak ook een mooie boodschap. Haar woorden dansen je hart in. Peter M. van der Linden maakte jaren geleden een mooi filmpje van haar.

Alle meiden in de Dordtse GSA's Natuurlijk kunnen we hier nog één persoon noemen, maar in de gender and sexuality alliances (GSA's) op de Dordtse middelbare scholen zitten meerdere meiden die zich inzetten voor een veilige school voor jonge LHBT+ers. Zij strijden voor een school waar niet gepest wordt en waar iedereen zichzelf kan zijn. Daar kunnen wij als Dordrecht Pride alleen maar een diepe buiging voor maken (en ja, toch ook voor de jongens die hun steentje bijdragen).


83 views0 comments