ANBI

Gegevens en beleidsplan van Stichting Dordrecht Pride:

Stichting Dordrecht Pride

KVK: 57201625

rekeningnummer: RABO: 0180507990

ANBI:

www.dordrechtpride.nl

info@dordrechtpride.nl

@DordrechtPride

 facebook.com/DordrechtPride2017

 

Bestuur:

L. Lenskens - voorzitter

A. Bozuwa - secretaris

C. van der Weijde - bestuurslid Algemeen
E. van Kampen - penningmeester

M. Vastenhoud - bestuurslid

 

Beloningen en vergoedingen: Dordrecht Pride werkt alleen met vrijwilligers en huurt alleen professionals in wanneer dit strikt noodzakelijk is om de veiligheid of kwaliteit van het festival te kunnen waarborgen.

Correspondentie adres:

Dordrecht Pride

Spuiboulevard 99

3311 GN Dordrecht

info@dordrechtpride.nl

Het gehele beleidsplan kan je vinden op onderstaande link.

Dit zijn de doelstellingen uit het beleidsplan van Stichting Dordrecht Pride:

  • Via dit festival presenteert de gemeente Dordrecht zich als een gastvrije en tolerante stad waar iedereen zich thuis kan voelen, ongeacht zijn of haar geaardheid. Dordrecht Pride wil een bijdrage leveren aan een positief roze klimaat voor lesbiennes, homo’s, transgenders en biseksuelen (LHTB).

  • Bieden van informatie en ondersteuning. Dordrecht Pride is verbonden met een groot netwerk van ondersteunende organisaties welke zich presenteren tijdens het festival en informatie en ondersteuning bieden op het gebied van zorg & welzijn, werk, veiligheid, geloof, ouderen en jongeren.

  • Zichtbaarheid van diversiteit binnen de inwoners/bezoekers van de stad vergroten. Vooral in deze stad en regio is het belangrijk: bijvoorbeeld door het ontbreken van een COC en roze activiteiten, om diversiteit uit haar isolement te halen en een tolerante cultuur te creëren c.q. zichtbaar te maken, onbekend maakt onbemind (!).

  • Vergroten en afdwingen van respect en acceptatie.  Het programmeren van activiteiten welke een brede doelgroep aanspreekt, brengt mensen samen en draagt bij aan acceptatie waardoor het een festival is voor iedereen, ongeacht de geaardheid. De ondersteuning van gemeente, sponsors, diverse bedrijfssectoren en de presentatie van goede doelen, werkt hierbij als extra stimulans.

  • Ondersteuning bieden op thema’s als: Jongeren en Diversiteit, Homoseksualiteit binnen kerk en geloof en sport en homoseksualiteit.

  • Dordrecht Pride wil niet alleen vieren, maar wil ook een bijdrage leveren aan de discussie over homoseksualiteit en aandacht vragen voor de situatie in andere landen waar bijvoorbeeld homoseksualiteit strafbaar, waar homo’s de doodstraf krijgen of waar zoals in Rusland de anti-homowet is ingevoerd. De aandacht die hiervoor wordt gevraagd zal in samenwerking zijn met organisaties als HIVOS en Amnesty International.

  • Dordrecht Pride wil het gesprek op gang brengen en aandacht vragen voor het LHBT thema in de stad, via de media-aandacht welke een festival als Dordrecht Pride genereert.

  • Dordrecht Pride wil een positieve bijdragen leveren aan een kleurrijke evenementenstad en bezoekers van binnen- en buiten Dordrecht bereiken.

Dordrecht Pride Beleidsplan 2017-2018 vind je hier

Onze partners in 2019

© 2021 by Dordrecht Pride.