Ambassadeurs Dordrecht Pride over Coming-Outdag

Ambassadeurs Dordrecht Pride over Coming-Outdag

Corona of niet, op zondag 11 oktober 2020 is de Internationale Coming-Outdag. Op deze dag geven we wereldwijd extra aandacht aan het moment dat een LHBTI-er openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt. LHBTI staat voor lesbisch, homo, biseksueel, transgender en interseks.

 Als raadsleden en ambassadeurs van de Dordrecht Pride vinden wij het belangrijk dat we als gemeente uitstralen dat iedereen zich welkom voelt in Dordrecht. Ongeacht iemand zijn geaardheid, levensovertuiging of achtergrond. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, geaccepteerd worden en zich veilig voelen. 

De afgelopen jaren proberen we met regelmaat aandacht te vragen voor de positie van de LHBTI Dordtenaren. We zijn niet voor niets Regenboogstad, we moeten actief invulling geven aan het feit dat ALLE Dordtenaren zich veilig, vrij en geaccepteerd voelen in onze stad. Helaas is het dit jaar heel beperkt om met mensen samen te komen vanwege de coronacrisis.

 We willen daarom iedereen op afstand een hele fijne Coming-Outdag wensen! Wij hopen dat we volgend jaar weer met elkaar de Pride Walk kunnen doen en alle andere activiteiten die wij aan dit onderwerp besteden. Alle vrijwilligers van alle organisaties, houd nog even vol en dank voor jullie inzet en voor al jullie werk.
 
Samen maken wij de stad.

Stay safe!

Margret Stolk en David Schalken, ambassadeurs van Dordrecht Pride.