Dordrecht Pride-voorzitter Lennart Lenskens in Gaykrant100

Dordrecht Pride-voorzitter Lennart Lenskens in Gaykrant100

Lennart Lenskens, voorzitter van Dordrecht Pride, staat in de eerste Gaykrant100. Dit is een lijst met de honderd Nederlanders die het verschil maken voor de LHBT+ community.

 Volgens de Gaykrant, die de lijst samenstelde, staan in de Gaykrant100 “mensen (m/v/x) van alle leeftijden, niet alleen LHBT+ ers maar ook mensen met een roze hart. Criteria die voor plaatsing op de lijst zijn gehanteerd zijn o.a. maatschappelijke betrokkenheid, zichtbaarheid en effectiviteit.”
 
Minder bekende namen  
Naast bekende namen als Nikkie Tutorials, Duncan Laurence en Alex Klaassen staan er dus ook mensen in die minder bekend zijn, maar wel veel betekenen voor LHBT+’ers. Denk bijvoorbeeld aan Arjan Dijk, Senior Vice President and Chief Marketing Officer van Booking.com en Justin Hermsen, Youth Pride Ambassadeur van 2019.
Emre Hoogduijn Lenskens is niet de enige Dordtenaar die in de lijst staat. Ook Emre Hoogduijn, Jongere van het Jaar, wordt genoemd. Hij helpt niet-westerse jongeren met hun coming-out. Emre liep vorig jaar met burgemeester Wouter Kolff en Lennart Lenskens voorop tijdens de Pride Walk van Dordrecht Pride.

Bekijk hier de complete Gaykrant100!