Kevin en Vincent over het belang van Dordrecht Pride

Kevin en Vincent over het belang van Dordrecht Pride

Dordrecht Pride-vrijwilligers Kevin Rietveld en Vincent van Loon vertellen bij RTV Dordrecht waarom het zo belangrijk is dat Dordrecht een LHBTQIA+-evenement heeft. “Het betekent voor mij een stukje vrijheid.”

“Pride is nodig totdat de maar eraf gaat”, zegt Kevin Rietveld, vrijwilliger bij de Dordrecht Pride. “Ik vind homoseksualiteit prima, maar… Op het moment dat die maar eraf is, dan hebben we de volgende grote stap gezet.” Alhoewel de tolerantie hoog lijkt in Nederland, valt er nog veel te verbeteren. “In Nederland kan je nog steeds niet helemaal zijn wie je bent. Er zijn nog steeds dorpen en politieke partijen waar homoseksualiteit niet geaccepteerd wordt.”

Vrijheid
Ook voor Vincent van Loon is Dordrecht Pride belangrijk. “Het betekent voor mij een stukje vrijheid.” Vincent kwam pas op 30-jarige leeftijd helemaal uit de kast. “Een Pride is zeker nodig, omdat er nog altijd jongeren zijn die gepest worden en soms te maken krijgen met fysiek geweld.” Bekijk hieronder het volledige interview.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>