Filmtip: Mario

Filmtip: Mario

Op zoek naar een leuke film met een LHBT+-verhaallijn? Dordrecht Pride komt met aanraders. Deze keer zetten we de film Mario in de spotlights. Over een profvoetballer die meer gaat voelen voor een teamgenoot.

Gay zijn en profvoetbal. Nog altijd is dat een heftig thema. Denk alleen al aan de spreekkoren die van de tribune rollen en aan de beladen sfeer in de kleedkamer. Nog altijd durven maar weinig voetballers uit de kast te komen. Mario snijdt daarom een bijzonder onderwerp aan, dat de gemoederen nog weleens bezighoudt, mede door de uitspraken van Johan Derksen bij Veronica Inside.

Prof en homo
Wanneer Mario bij profclub BSC Young Boys in Zwitserland een nieuwe ploeggenoot krijgt, worden hij en Leon maatjes. Al snel blijken de gevoelens verder te gaan dan vriendschap en klotst de liefde tegen de plinten. Maar wanneer de eerste geruchten over hun relatie de club bereiken, blijkt al snel dat de wereld te klein is. Mario komt in een spagaat terecht: aan de ene kant wil hij stappen maken in zijn carrière, maar aan de andere kant wil hij Leon niet kwijt.

Samenwerking met profclubs
Het knappe van Mario is niet alleen het sterke acteerwerk, maar ook de samenwerking met de Zwitserse topclub BSC Young Boys en het Duitse FC Sankt Pauli. Daarmee geeft de film een goed beeld van hoe het er in de voetbalwereld aan toe gaat. Daarnaast laat het ook zien hoe iemands omgeving een belangrijke rol kan spelen in de liefde. Liefde laat zich niet leiden door buitenstaanders, maar door wat je hart je ingeeft.
 
Zwitserland 2018. Drama van Marcel Gisler. Met o.a. Max Hubacher, Aaron Altaras, Doro Müggler en Jürg Plüss.